Clean Bandit är en relativt spännande och ny artist som på kort tid under några år har etablerat sig som en välkänd artist världen över. Och den tveklöst mest spridda och lyssnade låten är förstås den monumentala succén Rockabye som blev en riktig världshit! Låten handlar om att vilja att ens barn får ett bättre liv än man själv har haft. På låten medverkar andra artister i ett samarbete och den svängiga låten är väldigt lätt att börja dansa till eftersom det blir svårt att sitta still så fort man hör den. Den har en väldigt catchig och rytmisk refräng med en stark hook redan i inledningen.

På Rockabye låten samarbetar Clean Bandit med två andra artister, nämligen både Sean Paul som rappar och Marie som är med och sjunger på låten. Detta i kombination med en väldigt intressant ljudmatta bildar en unik låt som få personer kan värja sig emot. Även om de egentligen inte gillar vanlig popmusik. Partierna där Sean Paul rappar på låten passar också verkligen perfekt in i resten av låtens helhet!

Clean Bandit följde upp denna succé-låt med att släppa singeln ”Symphony.” På denna låt så får vi höra både Clean Bandit själv men också det svenska unga stjärnskottet Zara Larsson som är med på ett hörn och samarbetar med den internationella stora artisten Clean Bandit.

Clean Bandits succé är dock inte något som skedde över en natt, utan innan dessa mer välkända hits släpptes en rad låtar som fick mindre stort genomslag. Alla artister har ofta en eller ett par låtar som de förknippas starkast med och som blir deras ledmotiv så att säga. Att Rockabye är Clean Bandits ”anthem” kan man nog med visst fog säga eftersom låten blivit så spridd, men samtidigt är Clean Bandit inte ett ”one hit wonder” på något sätt.

Clean Bandits senaste singel heter I miss you och finns tillgänglig genom den spännande hemsidan och på den nya låten fortsätter traditionen av att samarbeta med en annan artist! Den här gången får Julia Michaels äran att vara med på ett hörn på den senaste låten.

Jämför man Clean Bandits senaste låtar som mer låter som ganska mainstream strömlinjeformade poplåtar och typiska hits med tidigare musik så märker man en viss glidning från ett mer elektroniskt sound till ett mer typiskt popsound som är mycket mer kommersiellt och kompromissar mer. I början låter musiken smalare, mer elektronisk och kanske inte fullt lika lättillgänglig, och samarbeten med artister är något som finns från början, men de är inte heller fullt lika poppiga utan går mer åt r´n b, rap och funkyfunk-hållet.

Author filippa
Published
Categories Modern popmusik
youplay