Lady Gaga är artisten som slog igenom över en natt med den ytterst dansvänliga hitlåten Just Dance år 2008. Redan där satte den blivande internationella superstjärnan praktiskt nog tonen för vad hon skulle lyckas med i sin karriär längre fram. Med lättsmält popmusik och en viss distans till hela popindustrin samt provokativa kläder och musikvideor lyckades hon slå igenom på ett sätt som gjorde att hon blev mer som artist än endast en ytlig image och starka låtar. Hon lyckades tränga igenom bruset av media och hitta något unikt i sitt uttryck. Vart hon än gick blev det rubriker om hennes märkliga kläder och outfits. Se bilder på sajten för att förstå.

Detta löper som en röd tråd genom Lady Gagas karriär. Musikvideor med provokativa budskap och utmanande klädsel eller brist på kläder samt påkostade och originella idéer till hennes videor blev något av hennes signum redan tidigt i karriären. Den unga New York – tjejen, som var 22 år gammal när hon slog igenom, hade en plan för hur hon skulle lyckas få uppmärksamhet, en plan som gick hem när hon fullföljde den.

Med tiden har Lady Gaga blivit en inflytelserik politisk maktfaktor i världen och tagit ställning öppet i olika frågor. Budskap istället för provokation för sakens skull.

Author filippa
Published
Categories Popmusik
youplay