Idag finns det många band och musiker som blir upptäckta på YouTube. Drömmer du om att bli upptäckt eller kunna få en inkomst på ditt musikintresse? Då kan skapa snygga musikfilmer med din mobil som ett första steg och lägga upp på YouTube.

Utrustning för musikfilm

Det räcker med en bra mobil för att du ska kunna skapa bra musikfilmer. Den ska gärna ha en lite större skärm, som en iPhone 12, så att du verkligen kan titta på filmen när du håller på att spela in. Som ny musiker eller band är det smart att försöka göra något extra av filmen, som att spela in i en ruin, övergiven industrihall eller i naturen. Något extra. Ju mer känsla filmen ger, desto bättre. Du bör satsa på ett bra stativ och naturligtvis skal till din mobil. En bra musikfilm kan kräva att den som filmar både måste klättra upp i träd eller ställningar, krypa på marken och springa över cementgolv eller i skogen för att ge känsla och energi. Köp ditt iPhone 12 skal hos Teknikdelar som har skal för alla mobiler och modeller.

Skapa musikfilmen

För att skapa en bra musikfilm bör du/ni spela in själva musiken hemma. Gör en ministudio utan eko och med bra akustik. Använd också mikrofoner för att få så bra ljud som möjligt. Sedan lägger ni på musiken på er redigerade musikfilm. Att spela in själva musiken utomhus ger inte bra ljud. Hitta en plats som passar texten, rytmen eller melodin i er musik. Det är viktigt att musik och musikfilm hänger ihop. Ni kan med fördel kombinera att filma med stativ och att gå med kameran, då de olika filmteknikerna ger olika känslor. Vill ni ha mer energi och fart kan ni cykla, köra mc eller bil med mobilen. Men hela musikfilmen kan inte vara i rörelse, då det blir jobbigt för hjärnan.

Skapa YouTubekanal

Du/Ni bör skapa en särskild YouTubekanal för bandet. Lägg bara upp musikfilmer och filmer som relaterar till er musik och bandet där. Då uppfattas ni som mer seriösa. För att få fler visningar kan det vara smart att börja med att göra en bra cover på en populär låt inom er musikgenre.

Author filippa
Published
youplay