En av framtidens mer lovande artister i Sverige är LOVA, enligt P3.

P3 har i programmet Musikguiden utsett LOVA till ”framtidens artist” i april, en utmärkelse som ges varje månad.

P3:s musikguiden anser att LOVA är en artist som är ett stort löfte inför framtiden. Lova gör medryckande indiepop på ett nytt sätt, men som ändå känns igen en del. Hennes texter har ett innehåll och budskap som unga lyssnare kan uppfatta som viktiga.

En tjej på 19 vårar från vår huvudstad Stockholm. Men trots en ung ålder är musiken något som har funnits i LOVA:s liv länge, ända sedan hon var liten. Hon är även inte helt omeriterad. när hon var blott tretton år gammal deltog hon i och tog hem finalen av Lilla Melodifestivalen med låten Mitt Mod! som gick och vann hela tävlingen.

Över fem år senare är LOVA en ung vuxen kvinna som går sista året på ett musikgymnasium och som har släppt sina första singlar. I februari gav hon ut debut-låten ”You me and the silence” och i dagarna släpps singel nummer två, med titeln ”Insecurities”. En låt och titel som har att göra med LOVAs egna erfarenheter med bland annat ätstörningar under gymnasietiden. Hon vill med sin låt inspirera andra och dela egna erfarenheter.

Author filippa
Published
youplay